2008. május 28., szerda

TFT

Azt hittem hogy hüléskednek, de nem, a falu neve tényleg Tft. Vagy TFT-nek illene írni? Az úgy volt, hogy olajat találtak ott, aztán műút épült, aztán finomító, aztán valamelyik vállalkozó szellemű felállított egy kávézót/boltot az olajosoknak, aztán épített egy házat, aztán jött a rokonság, aztán a rokonság rokonsága. Aztán a rokonság rokonságának a rokonsága, aztán a rokons... -na jó, ne lovald bele magad!

Hát így...

Annyi eszük nem volt hogy megkereszteljék a helyet, így aztán a falu felvette az olajos bázis nevét, TFT lett, ide rakja le a távolsági busz a szabiról hazatérő helyi emberkéinket. Ma azt mondták 31 érkezik, így egy nagy terepjáró emberszállító (Perszonel kerrier) gurult el értük mert azért csak vagy 40 km a homokban, meg 80 a döngölt úton, meg 20 a műúton és vissza. Kiderült hogy nem 31, hanem 13 érkezett. Végülis...

Aztán van a másik hely ahonnan mi repülünk haza, azt Tiffany-nak hívják. Egy kis olajfinomító a sivatagban, de ne kérdezzétek ki és miről nevezte el, bár elképzelhető hogy arra gondoltak: idővel itt is lesz majd egy falu. Nem lesz.


(A vihar még hullámokban támad, félelmetesen egyszínű sötétólomszürke az ég, és még félelmetesebbé teszi az alatta szabálytalan vonalban húzódó monoton mosottsárga homok, az árnyékok eltűntek, a déli szél nyugatira fordult, valami ilyesmi:





Update: ránk borult a szürkeség, valami szabálytalan, nagyszemű, szomorú eső cseppjei kopognak a tetőn a széltől lökdösve. Ideje van a játéknak...
Update update: egyik tartálykocsink - amelyikről a fürdő kapja a vizet- az előbb felborult, miközben a táborba tartott, az ok: a szél kifújta az egyik oldal kerekei alól a homokot.
Így megy ez :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hm? :)