2016. január 10., vasárnap

Úton :)

VW transporter, sötét, az apartman felé, valahol az úton.
Ricsi (a hátsó ülésről):
- Vegyétek lejjebb a fűtést, szétolvadok itt hátul!
Szinya (a sofőr):
- De hiszen csak hármason van.
Ricsi:
- Miért, mennyi a legmagasabb?
Gábor (a jobb első ülésről):
- Hármas.




Persze eddig még történt egy és más, először is 1710km-t gurultunk a nagyjából 19 óra alatt, hogy Németországba, Meppen környékére érjünk:
mentünk éjszaka:



és megálltunk éjszaka tankolniennipisilnicigizniugrálnikicsit:



és mentünk nappal:



és megálltunk nappal is tankolniennipisilnicigizniugrálnikicsit:



és láttunk havat:



és láttuk azt, hogy közeledünk:



és aztán megérkeztünk.
Persze velünk egyidőben a csapat többi tagját szállító Transporter is elindult, kacsázva közeledett felénk Körmend irányából, Linzet elhagyva majdnem találkoztunk is, de annál közelebb nem kerültünk egymáshoz, minthogy elhúztak a parkoló előtt, amiben vártuk őket.
Még egy találkozót megbeszéltünk, de az ő navijuk nyugatra kerülte Würzburgot az A3-ason, a miénk viszont észak felé fordította az Opel kormányrúd... ööö kerekét az A7-re.
Mindezek ellenére Geeste-be majdnem egyszerre értünk :)

Másnap reggel arra ébredtünk, hogy hajajj van:



ónoseső áztatta volna a tájat, ha nem fagy meg (vagy attól ónos az eső, hogy megfagy?), így aztán pingvin totyogással közlekedtünk, ennek ellenére kiszálláskor sikerült tökéletesen bemutatnom azt a talajgyakorlatot, melyet a kalahári nagykönyv úgy említ, hogy "állásból oldalfekvésbe kerülés, kombinálva a közelben álló lábainak kirúgásával", a közelben álló jelen esetben Árpi volt.
Leporoltuk magunkat (persze ez képletes ám, mert por az nem volt) és szembetaláltuk magunkat az irodában egyedül árválkodó Gerddel, aki egyetlen dolgot tudott adott pillanatban tenni, átadott minket Rudolfnak, akinek a beosztása magyarul EBK-s, külföldiül pedig QHSE manager.
Ő aztán elmondta a mitszabad és mit nemet, erősen figyeltem, de csak a drogot és az alkoholt emlegette, tűzfegyverekről nem volt szó :)

Aztán megkaptuk a kocsikat, azon nyomban be is röffentettük mindet, hiszen december 14-e óta álltak:



Persze most még összevissza parkolt mindenféle kocsi, mi Nissan Pathfindereket kaptunk, olyan 25-27ezer km-rel az órákban, majdhogynem új szaggal :) Ezzel gyakorlatilag véget is ért a nap, látogatást tettünk a helyi Lidl-ben, ami úgy tűnik a vidék szupermarketje, mert a közeli városkákban mindenütt található belőlük egy-egy jókora.