2013. február 13., szerda

1790m

Ahogy bekapcsoltam ma reggel az új GPS-t hogy összeszedje magát, meglepődtem a magasságon mert 1690m-t mutatott, de az ugye nem pontos ilyen értelemben. Persze azért 100-as nagyságrendnél nagyobbat nem szokott tévedni, az ezer méteres hiba kizárható. Leellenőriztem és a Google Earth azt mondta hogy ennyi. kabul bizony itt van.
Húazannya, akkor itt hegyilevegőben dúskálunk :)
Hogy hol van az az itt?
Nem messze a kabuli reptértől egy Zöld Falu nevű kis településen, aminek van saját közigazgatása, rendőrsége, szállodája, ingyenes étterme, de található itt bár úszómedencével, süteményes presszó, kínai étterem, pizzéria, templom, konditerem, diszkó, biliárd szalon, bank, és rengeteg üzlet, kezdve a helyi ajándéktárgyason át az elektronikai és ruházati boltokon keresztül a németek által üzemeltetett PX shop-ig.
És egy szék:


A falu persze képletes, fallal és őrséggel körülvett terület ez a városon belül, ahol a sült bacon és a cocahusi is megterem. Itt kell elütnünk az időt addig, amíg a helikopter elérhető lesz (mint megtudtuk a backup helikopterrel történt valami, azért nem indulhattunk el).
A szoba istenes, a kaja kitűnő, a net működik (igaz eléggé szűrt, de éjfél és reggel 6 között lehet garázdálkodni), mi kell még?
Mi is... hm... na azért lenne itt pár dolog :)

Ja, és ma este mozi: Zero Dark Thirty.