2008. július 26., szombat

Templomban

A háttérben ez szól:




http://youtube.com/watch?v=VGHbzP96WWA

Hófehér, magasbavesző oszlopos falak, folyamatos mozgásban, hófehér apró csillagok áramlanak egyenletesen lefelé a sárgás, keskeny, de magasba törő meleg fénnyel befelé ragyogó gótikus ablakok végtelen sorai között, előttem szürke szőnyeg tart a távolba, beleolvad a hófehér falakba és együtt oldódnak fel a végtelenben.
Felnézek a hatalmas boltívekre, valahol magasan, nagyon magasan érnek össze, aztán az ablakokra, majd megfordulok, de csak a távolba vesző jéghideg falakat és a melegfényű ablakok sorát látom ott is. Egyedül vagyok.
Csend van, csak a zene szól valahonnan távolról, körbevesz, betakar, felemel, magával ragad végtelen messze visz az időben, újra megmutat mindent kedvesen de lélektelenül, itt van minden fájdalom újra, minden ugyanúgy fáj mint akkor, nincs menekvés, egyenként fordulnak elém és némán mondják hangok nélkül azzal a torokfájdító nézéssel, ahogy és amikor...
Aztán elhalkul a zene, megrázom a hajam csak úgy repülnek az olvadt cseppek szanaszét, összébhúzom a kabátom, és megyek tovább az út közepén a szakadó hóesésben, a nátriumlámpák sárgás fénye alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hm? :)