2022. december 2., péntek

BBQ

Mivel a szeizmikánál nincs hétvége (karácsony sincs, az egyetlen nap amikor állunk az január 1. az esti/hajnali koccintás miatt), valamit bele kell vinni a monotóniába, valami legyen más, valami ünnepi.
Ahogy Exupery írta:
... Szükség van bizonyos szertartásokra is.
- Mi az, hogy szertartás? - kérdezte a kis herceg.
- Az is olyasvalami, amit alaposan elfelejtettek - mondta a róka. - Attól lesz az egyik nap más, mint a másik, az egyik óra különböző a másiktól. Az én vadászaimnak is megvan például a maguk szertartása. Eszerint minden csütörtökön elmennek táncolni a falubeli lányokkal. Ezért aztán a csütörtök csodálatos nap!


Na, hát nekünk most a szombat a csodálatos nap (arab országokban ez a péntek volt).
Most épp BBQ prezentálódott, ám a vezetőséggel folytatott megbeszélések alapján változni fog, néha hotpot day, néha BBQ, néha dumplings day, néha Madonna koncert.
Ezek közül számomra a legjobb a BBQ, a dumplingokat utálom, a hotpot nem igazán dob fel, Madonna pedig már nem a régi.

Maradjunk a hétvégénél, milyen is volt az első BBQ a csoportnál.

Készülődés. Campbossunk és az egyik feldolgozó geofizikus nagy spillerek főzés tekintetében. A konyhás srácok egyelőre pihennek, a faszén még nem izzik eléggé.
A felhozatal egy része, a többi fedél alatt vár a sor(s)ára: lesz pácolt hal, csirke, bárány és zuza (utóbbit valamiért nagyon szeretik).
Persze "normál" kajcsi is készül a benti tálalókba kirakva azoknak az elvetemült népeknek, akik nem értékelik a parázson sült hús és egyebek mennyei/fölséges ízét, illatát.
Mehetnek az ebédlőbe, lesz ott sült csirke, sült krumpli, sült disznóságok, kínai köretek (vagy azok saláták?) valami leves.
Közeli a csirke nyársakról.
És a hal, miközben páccolódik. Az előző és ez számíthat megkülönböztetett figyelemre részemről, bár a barit sem vetem meg, hiszen mint tudjuk, kedvenc állatom a sült bárány.
Itt már a sütő alkalmatosságon, a campboss rengeteg mindent szórt rá, sőt kenegette is valami titkos szmötyivel, mielőtt készre sült volna.
Nagyüzem, közel 60 éhes szájra.
Beindultak rendesen a dolgok, majdnem azt mondtam, hogy beállt a nyársak mögé aki élt és mozgott.
A halacskás rész.
És a végjáték, utána még maradtak páran borozgatni, beszélgetni.
Nekem hiányzott a steak, sült virsli, jacket potato (nemtom hogy van magyarul), főtt kukó, kicsit pityeregtem is emiatt, de a nap lementében megint szépet festett, megvígasztalt.



Zene...