2013. április 9., kedd

Novelle

A nap már meglehetősen alacsonyan járt, ideje volt menedéket keresni éjszakára.
Ismerte a terepet, gyorsan haladt a patak mentén észak felé. A zuhogótól nem messze felmászott a sziklák között egy szobányi, borókabokrokkal borított platóra.
Elégedetten nyugtázta hogy ott a barlang bejárata, amelyet korábban -csak két napja, vagy két évszázada- a légifotókon megfigyelt. Bent félhomály és száraz talaj fogadta. Hátul a menyezet egy kis része beomlott valamikor, az ott keletkezett résen át szökött be némi fény, még épp elég ahhoz hogy ne kelljen az értékes elemeket pazarolni.
Kinyitotta a hátizsákot és óvatosan kipakolta a szükséges felszerelést.
Mindent kétszer leellenőrzött, úgy érezte hogy többet már nem tehet, még egyszer körbenézet, bólintott, majd kilépett a barlang elé. A nap vörösen lángoló gömbje majdnem érintette a távoli sziklacsúcsot.
Felhajította az oldalzsákját a bejárat mellett a bokrok fölé magasodó sziklára és felkapaszkodott. Kényelmesen törökülésbe helyezkedett, hátát a barlang falának vetette.
Érezte a kövek langy melegét, hallgatta a patak halk sistergését, nézte a naplementét és lassan, minden falatot jól megrágva, hideg csirkesültet vacsorázott...







Öööö... mindig akartam írni valamit, valami olyat, amelyben lesz egy olyan rész, ami így szól: "hideg csirkesültet evett" :))
Hát itt van, e!
Jaaaaj, ez nem lett jóóó heeeee! Azt írtad: "vacsorázott"!
Namajd! Majd!!! :D