2013. április 29., hétfő

Starbucks

Tartsa meg jó szokását az ég, főnökünk (kanadai) csak ilyen kávét hajlandó fogyasztani itt (is). Így aztán minden Dubaiból érkező polgár (és/vagy polgárasszonynőlány) meglehetősen fel van szerszámozva kávés csomagokkal. Mivel az irodája szemben áll a sátrammal, a kévéfőző pedig látható az ajtó benyílóban, könnyű kiszúrni az üveg kiöntő pillanatnyi állapotát (ebben egy távcső is segít, balra helyezkedik el a laptopomtól), és lejmolni egy bögrényit. Cukor nélkül, naná :)
Mellesleg odavan a Tim Horton cuccokért, de kávéban túl erősnek tartja azokat. A jeges kapucsínójuk istencsászáros, ezt megtapasztaltam Dubaiban, a fánkok is őrjítően jól néztek ki és baromi nagy volt a forgalom pedig már sötétedett, ennyit tudok mondani, tekintetes bíróság :)
Egyébként mint említettem rengeteg a bolíviai a táborban, tegnap este végig szenyorítás dallamok szűrődtek be hozzám, no és mára már a kolumbiai maffia is háromra szaporodott: van ugye Freddy a szapora járású, Felipe a lassú nézésű és megérkezett Fernando az ABBA-tól :). Egyébként baromi nehéz volt megjegyeznem azt, hogy Jorge az Horhénak ejtendő, merugye a j=h képletre még ráállt az agyam vagy micsodám, de hogy a g is egyenlő h-val azt már nem akarta elfogadni jóideig :)
Tegnap megejtődött a vérvétel Dohukban (keresik a HIV-eket), mára kimosódott a misére járó ingem és egyebek, holnap pedig reggel indulunk Erbilbe, ahonnan a délutáni géppel... tudjuk :) Már csak az útlevelekre várunk, no és a kilépő pecsétre, mert a rezidens vízum késik. Addig is bepakoltunk minden szükségeset, különös tekintettel a dokinkra, mert ő is velünk utazik :)

Útravaló

Skacok

Ó, és a Starbucks kapcsán: előkerült egy meg egy kedves ismerős, akik párt alkotnak, bizony! :)