2013. április 19., péntek

Napsugaras

Két nap eső után végre. A hegyekben érdekes az eső, a felhők körülöttünk és néha alattunk vonulnak, egyik pillanatban még semmi, a következő pillanatban pedig egy kopp, majd kettő, azután öt, és hirtelen háromezernégyszátizenhat kop-kop-kopp próbálgatja azt, hogy mit bír el a sátor teteje, oldala. Éjszaka egész jól ringat, visz, repít a szelíd dallamok hátán, (feltéve ha nincs szél, mert akkor katatónikus felhangokkal kísért vad zongoradarabokat ad elő ide-oda csapongva, abban pedig aludni nem lehet :))
Szóval napsugaras... Így aztán kiszaladtunk mint Zrínyi a törökre - igaz, őt lepedőben vitték el a végén, szóval ennyit a hasonlatokról :) Békésen méregettünk, a GPS tette a dolgát, a hosszú bázistávolság miatt 3 órában állapodtam meg a csapattal, akik a többi ponton ugyanazt tették mint mi: unatkoztak. Mi kihoztuk az egyik munkaállomást kicsit gyakorolni, no és a 30 szoros távcsöve sem kutya, pl. tiszta időben a Szaturnusz gyűrűje is megfigyelhető vele, sőt ha szerencsénk van akkor a holdjai közül is látszik nénány. Persze nem nagy ügy, hiszen Keplernek sem volt igazán erősebb távcsöve, ráadásul vacakabb lencsékkel rendelkezett. (Ebbe bele tudnék kötni, ha cement lennék :))



Közben a doki szóval tartott bennünket (megjárta Falklandot is mint katona orvos, az első esetére még mindig emlékszik a hajón: leszállt a helikopter, a pilóta pedig leállította a hajtóműveket. A nagy ventillátor a fejük fölött elkezdett lassulni, ezzel együtt egyre lejjebb ereszkedett a külső vége. Állt ott egy szokatlanul magas fickó, na ez a kettő végzetes kombinációt alkotott...fej nélkül meglehetősen körülményes élni)
Ücsörgött az autó lenyitott hátulján, beszélt, és közben kalimpált a lábával. Épp mint én, néha, a világ végén, amikor a semmi fölé lógatom a lábam :)))