2010. február 18., csütörtök

Grúzia, Grúzia, te csodás...

Ülök a kocsiban, várom Alexet, épp a templom kapuja elõtt. Kabátba kendõkbe bugyolált nénike ül a kapuban, háttal nekem, tojástartó tálcán. Ejj, nem csak hangszigetelésre jó hát. Maszíroz miközben meleget tart, révedek el.
Diszkómelegítõs kopasz srác és körömcsizmás (van olyan?) pipije lépnek ki a kovácsoltvas kapun, pénzt adnak a néninek majd a srác meghajolva háromszor keresztet vet, aztán a plázacica is. Nézek utánuk ahogy rágózva eltûnnek a tömegben. Hm... valahogy...
Farmerdzsekis ápolatlan fickó jön, borostás, vékonyszálú zsíros haja nyakáig lóg, farmerja is látott már jobb napokat, de azóta nem mosták. Lassan ballag, látszik hogy céltalan, hm, nagy a munkanélküliség. Követem a szememmel, más dolgom sincs. Szeretem figyelni az embereket. Sok mindent elárulnak magukról ilyenkor, amikor azt hiszik hogy egyedül vannak. Talán botor szokás, de hát...
Megáll a kapu elõtt, a templom felé fordul és - magamban számolom - kilenc keresztet vet, mindegyiknél meghajolva picit. Majd zsebrevágja a kezét és lassan tovább ballag.
Remény, ez a szó formálódik bennem, kibújik az ablakon, utána küldöm (de nem is kell, megy az magától), beburkolja, mint valami drága köpeny.
Alex megmutatta a lakását. Boldog mert megérkezett az elsõ fizetés.
A felesége angoltanárnõ.
Néha sír, de azok ott most az öröm könnyei.
A pici az bölcsõdében, és ma megkapta azt, amirõl egy ideje álmodott: egy háromkerekû biciklit.
Csengõvel.

Ma végre vodkamentes nap volt (kivéve a preventív jellegűt, de azt ugye orvos írta föl).
Ezt érezhették a pingvinek is, mert mindannyian eltakarodtak a Holdba.
És most csend van.
Vagy csönd.
Nagy csönd.
Vagy csend.

Alkonyodik...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hm? :)