2010. március 9., kedd

Na

A mai ebéd: scsí (borsccsal). Reggel a vodkakaó után könnyebb kimondani. Vagy nehezebb?
A szakácsunk neve Robinson. Azerbajdzsán, török beütéssel. Legalábbis Abdu a török észlelõnk beszélget vele. Így aztán rendben készül a pirított békönös tükörtojgli reggelente, ha úgy gondolom. Aztán ettõl persze jó kedvem lesz (vagy a vodkakaótól) és énekelem neki hogy:
and here's to you Mr. Robinson
Jesus loves you more than you will know

Nem ismeri...
Az ebéd mellé szeletelt edámi sajtot is pakolnak mindig az asztalra, no és uborkát, teljesen függetlenül attól hogy milánói, püré sültkarajjal vagy scsí (borsccsal) kerül az asztalra. Néha hacsapuri is... ez egy érdekes állat, három féle fajtája létezik. Én a krumplisat és a túrósat imádom.
Persze ma kis vita alakult ki a szakács, a segédje és a két campboss között hogy ez most scsí, vagy borscs. Mivel az állás döntetlenre végzõdött, én elneveztem scsínek (borsccsal), persze õk nem tudják az okát, de mi ugye igen?
Az ebédhez mindig kipakolnak ásványvizet és dobozos dzsúzokat, Cagacsok márkájú és nagyon finom mindegyik, még a sárgarépa eper is pedig azt gyanúsan méregettem. Stephane a francia szervízmérnökünk mindig felhigítja vízzel. Õ egészséges, vagyis francia módon táplálkozik, mindig salátával kezdi. Finom a szeletelt kígyóuborka, paradicsom, olajbogyó, hagyma mix, mindig jóízû és friss minden, nem teszkósparosósanos mûszar. Aztán rak a kapros franciasalátából (ó, az istenifinom!), majd jöhet a namitadnakma.
Az angolok nem így esznek. Õk ugye kultúrnépek. Zabálnak mint a disznók.
Az amerikaiak mindent villával. A filippinóink mindent kanállal és villával.
Én pedig csak csipegetek.... a javát mindennek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hm? :)