2022. február 2., szerda

Izgalmas...

Hát hogy a fenébe ne lenne izgalmas, amikor azt hallja az ember fia, hogy Elektromos Ellenállás Tomográfia (ERT). Hát még ha tapogatja is, no nem a tomográfiát, de az ahhoz sszükséges cuccokat.
Persze először ki kell nyitni a kapukat, kora reggel ugye, mert akkor még friss a tomográfia, nem beszélve a dolgozó népről:



Mire észbe kapunk, már a fél vonal kiterítődött, mert a tomográfia azt szereti:





Csipeszek az elektródán, hogy majd a törzskábelről érkező delej tomográfoljon. Vagy valami ilyesmi.
Az okosok szerint:
A multielektródás geoelektromos szelvényezés az egyenáramú elektromos geofizikai mérések közül a legkorszerűbb. Ennek során a felmérendő szelvény mentén fém elektródákat verünk a talajba, amelyeket "inteillgens" elektromos kábel köt össze a mérőműszerrel. A terítés teljes hossza a kutatási mélységtől függ és akár több száz méter is lehet.



Persze geodézia nélkül mit sem ér az egész, itt épp nigériai és mongol geofizikus palánták készülnek bemérni az elektródák helyét:



Hogy az android mire (is) képes:



Közben persze a műszer dolgozik, küldi a jelet, veszi a jelet, tomografál:



Aztán a nap végén összeszedjük az összes kábelt, elektródát, csipeszt (persze nem ennyi az annyi, ez csak egy a sok csomag közül):



Minden a kocsikon, bevonulunk a panzióba egy istenes pinceperkelt összerittyentésére, mert most annak jött el az ideje, a tomográf most aluszik, máma már nem reped tovább...
Vagy az egy másik vers?

Zene: