2016. január 13., szerda

Work van babám!

Először is ugye, ahogy Mózes soha meg nem írt 6. könyvében szerepel: "és összegyűltek vala jó emberek a referencia körül azért, hogy elvégezzék a napi ellenőrzést, minek során hálát adnak az összes GPS műholdnak (az oroszokat is beleértve), vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatnak a kontroller és a szenzor között, szintúgy a rádiójelnek a referencia és a roverek között és boldogok valának akkor, amikor láták, hogy a koordináták és a magasságok egyeznek (úgy nagyjából)"



Aztán elindult mindenki a ... öö... ööö... Lidl felé, hogy megvegye a betevőt, ha már otthonról nem hozott, ha pedig hozott, akkor csak úgy. Bele.



Miután a kakas elüti a fél kilencet, normális esetben már úton is vagyunk a terület felé, mindenki beáll, izzítja amije van és elkezdődik a napi rutin, ami csak a nevében rutin, hiszen minden nap, minden napszakban, sőt órában másba futunk bele.
Mi például a mai napon egy ingyenes kávéautomatába, amely a mindenféle kávékon kívül még forró zöld teát és maggi levest is adott (az még forróbb volt). Mivel a jeles szerkezet épp a megrendelőnk telephelyén került felállításra, állandó napirendi ponttá vált a látogatása, főleg úgy ebéd környékén.
Persze azért a pinokkiók is kikerültek az előre meghatározott helyükre, szapora tevékenységek közepette, melyekhez bizonyos esetekben az aprószentek emlegetése társult. Nem utolsó sorban egy univerzális német szó is birtokunkba került, jelesül a sájsze, ami annyit jelent körülbelül, hogy "ejnye, amindenit!".
Itt épp Miska látszik, amint előkészíti a pinokkiókat, előtérben jákob botja, mivel még hátizsák nem került elő ehhez. Látszik, hogy a jég már tovatűnt, kék ég, napsütés, tiszta háváj:



A munka egyébként egyszerű lenne, ha nem keserítenl az életünket a millió csatorna, tó, mocsár és bozótos erdő. A dolog csak annyi, hogy addig járunk körbe-körbe, amíg a jobbra-balra nyíl és előre-hátra nyíl a nagyjából 30 centinél kisebb távolságra mutatja a kitűzendő pontot. Itt épp azt mondja nekem, hogy 7mm-t előre és 1mm-t balra.



Persze, mint említettem, a körözés nem egyszerű, sőt, jobban járunk ha egyenesen megyünk, mert a pontok 25m-re helyezkednek el egymástól egy vonal mentén, és a vonalak 150m-enként párhuzamosan ismétlődnek. Azt is említettem, hogy füves lankákon kimondottan élvezetes lenne sétálgatni, azonban itt sok a bozót és ha bozót van, akkor nagyon bozót van:

Persze minden olyan mint a lekváros bukta: a jó résznek hamar vége és pakolhatunk, hogy összegyűljünk a hol is? Igen ott.
Aztán leadva a napi mérést, jelentést, mifenét már repít is minket a Transporter...



... a Lidl felé :D




Zene!