2007. október 17., szerda

When the Moooooon...

Tegnap este lement a net, hát kiültem a bárba Dave mellé, aki addig egyedül sörözgetett.
A bár most nem több, mint négy vagy öt, kocsikból kiszerelt szürke műbőr ülés, körben felállítva mint a régi karavánok szekértáborai éjszakánként, középen egy oldalára állított fa kábeldob kinevezve asztalnak, és egy hasas Coleman hűtő-akármi megrakva jéggel és a helyi sörgyártás 0,33-as dobozolt remekével, ami Tango névre hallgat a keresztségben.
A sunyi kis dög a volume skálán 3.4%-os erővel baszarintja földhöz a gyanútlan fogyasztót. Emellett azért ott leng a White Bull cégér ahogy kell, na és folyamatos harcban áll a homokkal vagy 15 négyzetméternyi fűféle is a tábor felé eső oldalon, amit még Maves az ausztrálbenszülött egyetlennőnk ültetett, és amit azóta esténként felváltva öntöznek a geofizikusaink.
Csak egy, minden valamennyit is magára adó pubban megtalálható felszerelés hiányzott, a sportcsatornára állított tévé, már ha a falaktól, menyezettől, pulttól, lámpáktól, és egyéb, a sivatagban teljesen fölösleges cullangtól eltekintünk. Persze olyan könnyen nem megy semmi, hogy csak úgy odamegyek, beülök és háváj, mert először is a keletre, jó 150m magasan fölénk tornyosuló homokvonulat mögött egyre erősödő ragyogás a fényképezőgépért szalajtott, másrészt pedig nekem kell valami ehető is ahhoz, hogy le bírjam nyelni a sört, hát ezzel együtt elugrottam némi bagettért és sajtért az ebédlőbe is.

A Hold meglepően gyorsan kapaszkodik itt felfelé, így aztán alig fért bele a keresőbe, mire a kézi beállításokkal vacakolva lőttem pár elfogadható képet róla, és a homokdombról, igaz a fénye elnyomott mindent, de hát... no mindegy, itt látható az eredmény: (mármint hamarosan :)
Közben befutott Montana a texasi tááááééééjszóóóólááááéééjsááááéééjval, Steve a skót pattogó elharapott tájszólásával, Tyler Oregonból a szokásos pólójában ("Ne bízz olyanban, aki 14000 láb alatt él"), és Larissa az újzélandi üdvöskénk, aki csak kedden érkezett, és két említésre méltó dologgal rendelkezik: az egyik a minden tekintetet odavonzó, vakítóan fehér mosoly, a másik pedig az itt roppant különlegesnek számító XX kromoszóma.

Kilátás a bárból, napközben )ott a cégéééér!) és este:





Mozi:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hm? :)