2011. január 25., kedd

ezmegaz

Kilovagoltunk. A feladat roppant izgató volt, fotózzunk bivalyokat :) Lassan gurultunk az ócska úton amely egy töltés tetején húzódott. A töltést -és a környéken található csatorna hálózatot- még Szaddam építtette azért, hogy lecsapolja a mocsarat és ezzel megtörje a mocsári arab törzsek ellenállását amelyek nem nagyon akartak beilleszkedni a társadalomba, inkább élték a megszokott pár ezer éves múltra visszatekintő egyszerű életüket: halat fogtak, bivajt tartottak, agyagból tapasztott kunyhókban laktak, szabadon. A háború óta senki nem törődik a mocsárral és az itt élőkkel, így a víz lassan visszafoglalja a területet (még hogy tönkretesszük a Földet... kicsik vagyunk mi ahhoz :))
Az előttünk haladó kisérő kocsiból rövid rádióüzenetek jöttek: slow down, keep right, checkpoint, ok move, és így tovább, mindig attól függően hogy miféle akadályhoz közeledtünk. Vagy 10km után elértük a mocsaras részt, és hoppá, ott egy magányos gerilla! Vagy gorilla... ööö.. izé bivaly:
Kan-dúr

Aztán tovább gurultunk és beleszaladtunk egy csordába:
Csipet-csapat

És grátisz még tevéket is kaptunk :D
Tétova-teve

Ezek után nem maradt más hátra mint előre, vagyis vissza a táborba. Egyik ellenőrző pontnál belefutottunk egy szemből érkező konvojba, ők északra tartottak.


Hát így... egy normál nap in the paradise - ahogy a művelt orosz mondaná, ha tudna angolul. :)))