2011. január 31., hétfő

IEDősök nem vagyunk

A golyóálló mellé sisak is került, így már akár el is mehetnénk a farsangra :)
féééjejmetesz!.. :)
Persze a móka és kacagás mellett figyelni kell arra hogy ma is találtak 3 IED-et nem messze, északra tőlünk. AZ IED az egy olyan jószág, hogy mókás kedvű emberek elrejtik az út mellett, majd távirányítással (többnyire mobiltelefont használnak mostanság) felrobbantják, lehetőleg pontosan akkor, amikor valaki épp mellette szambázik. Van egy firnyákosabb fajtája is, mert ugye a páncélozott kocsik -mint amilyenekkel mi is mendegélünk- eléggé ellenállók az ilyen huncutságokkal szemben. Ennek is van ám szép katonai rövidítése (EFP), a lényege az hogy ez már irányított robbantással, a lökéshullámtól egy fémkúpból kialakuló irtózatos sebességű "fém nyilat" lő ki (kumulatív tölteteknél "jet"-nek nevezik) ami áthatol a legjobb páncélzaton is, és akkor ott aztán... hm... sebészkedik. Pár hete ilyet használtak innen 3km-re az aknakutatóink ellen, eredmény egy halott és egy súlyosan sérült a kocsiban.
Baszrából jövet már az olajmezők után fekszik az oldalán ez a kocsi, még 2008-ban likasztott ki egy ilyen csoda, a srác szerencsére(?) csak a lábát veszítette el.
Memento...
Nnna, hát a tea az most csak fekete, mert a zöldet mentával keverik újabban és nem szeretem a fogkrém ízt ha teáról van szó, így valami más... valami... fekete. Igaz piros tasakban. Érett, súlyos íz... finom.

Tegnap volt a második riadó gyakorlatunk, sötétben. Basszus, a bunkerben olyan sötét volt mint egy néger gyomrában, és vélhetőleg ugyanolyan fojtó pára is. Aztán eszünkbe jutott hogy a vacak kis céges telefonok mindegyike zseblámpa is egyben, és rögtön romis lett a hangulat, már csak Pink Floydtól hiányzott valami. Vagy negyed óra után lefújták a riadót, ledobtuk a páncélcuccot és sisakot, aztán a lépcsőn ücsörögve beszélgettünk kicsit a csillagok alatt.

Majd őrület: Cilla Black, szólt egész este újra és újra... :)