2016. október 8., szombat

Felelős vagy a rókádért

Mint rendesen, ha új helyre visz a sors akkor az első szó amit megkérdezek, az a köszönöm. Na ez itt nem könnyű, mert ugyan írva vagyon, hogy "çox sağ ol", de a kiejtése firnyákos, talán a csok szágol áll hozzá legközelebb, de ez azért nem ennyire egyszerű. Szerencsére sokan beszélik még az oroszt, na és a török tesekür is érthető számukra.
Aztán kaptunk pöpec lábtörlőt, mert a szobák és az irodák padlószőnyegesek, ne hozzuk be a port és - majd hétfőtől, ha minden meteurológusok anyja igazat mond - a sarat.
Ha az oldalára filccel firkantott szám az árát jelöli (1 minat 60 kopek), akkor egy kefe durván kéccá'negyvenre jön ki magyar tugrikra átszámolva, kici óccó.
Nem utolsó szempont az sem, hogy működik. Legalábbis a porral megbirkózik most, a sár az más tészta lesz. Már elképzeltem lelki szemeimmel, hogy miféle kefetisztító kefére lesz szükség, de gyorsan elhessegettem a gondolatot, francot érdekli a jövő. Jó lesz és kész :D
(Hopp, most kezdődik az
And here's to you, Mrs. Robinson,
Jesus loves you more than you will know.

mert közben a Gold rádió szól a netről)
(Előtte -most realizálódott csak- a Doors volt az)

Naszóval a kefe:



But now these days are gone,
I'm not so self assured
Now I find I've changed my mind and opened up the doors
)
A reggeli után (előtte meeting a geodéziánál) mindig lesétálok a partra, annyira szép a napkelte tengerrel az előtérben, hogy nem hagynám ki, ráadásul nincs hova sietni.
Narancsba borul minden, egyre narancsabb narancsba, narancshídat épít a nap, aztán felemelkedik a horizont fölé, majd eltűnik egy narancsrobbanásban, de a szilánkjai szerterepülve megfestik a felhőket, a kikötőt, a távoli házak ablakait, a bakancsom. Ezután már nem lehet bűntetlenül belenézni, így hát elindulok vissza az iroda felé (magyarul staff house).
A bejárata előtt lapul a korábban említett cipőtisztító, mindig becsülettel használom és közben lelkem valamelyik része lassan csóválja lelkem valamelyik fejét, enyhe (hoppá, ez a Taurus - A lány, akire szerelemmel nézhetek) -vagy inkább bágyadt- mosollyal arcán: még ilyet... :)
No és ekkor, út közben szoktam találkozni a rókámmal azon a részen, ahol a kásás talajon csenevész, térdig érő bokorszerű izék nőnek.



Néha balról vág át előttem, néha jobbról, de ma megállt, amikor a reggeliről neki organizált parizerszerűséget megkapta. Valamit cipelt épp a szájában
(God is gonna shake His mighty head
He'll either say I'm pleased where man has been
Or tear it down, and start again
)
de letette, aztán táncolt kicsit körülöttem. Néha követni szokott úgy 5-6 méterre, közelebb soha nem jön. Néha körbejár, rámnéz és mondja és mondja a maga nyelvén, én pedig hallgatom az enyémen.
Értjük egymást...
Tudjuk, hogy ki kell használnuk minden pillanatot, hiszen... tudjuk.

(Every time I make a move, she tells me no
Every time I make a move, she tells me no
Every time I make a move, she tells me no
Every time I make a move, she tells me no
)








Megszelidített...