2016. október 6., csütörtök

35.

"De hát mi egyéb is történhetett volna? Hogy a Korai Embernek nem akadt jobb dolga, mint hogy szabad idejében egy vadmacskára meregesse a szemét, s rájöjjön arra, hogy ez a lapos fejű, sárga szemű, köpködő istenverése volt pont az, amire a barlangnak szüksége volt?"
Terry Pratchett: Az igazi macska

Nem olvastad? Akkor nincs is macskád. Nekünk itt három is van, ez egyik, az becsülettel végigüli a reggel 6 órai mítinget:



A másik kettő az ebédlő lépcsőjének párkányán grasszál.a befelé tartókra ügyet sem vetnek, azonban mindenkire rákiabálnak, ha kifelé jön. Tegnap nem figyeltem és májkrém helyett majdnem mustárt kaptak, azt hiszem lett volna meglepetés :)
És hogy honnan a 35?
Én lettem a 35., ugyanis ennyi nemzet képviseli magát ezen a munkán, melynek nagy része a tengeren folyik, jó ha egytizede esik szárazföldre. Ami nem is olyan nagy hátrány, mivel szinte minden talpalatnyi földön házak állnak, vagy olyan fal veszi körül azokat, hogy a vibró nem fér be a kapun, vagy gázvezetékek húzódnak mindenfel a föld felett és a föld alatt.
Itt pl. az egyik indonéziából idekerült geodéta mér be egy geofon pontot, ahova majd egy nod kerül, mivel vezeték nélküli az egész terület.



Leássák a kisfickót, nem a pirosruhásat, hanem egy kis szürke hengert:



... aztán az ott csücsül addig, amíg a mérés tart, vagy 28 napig, mivel kb. 30-32 napot bír ki az akksija. Ezalatt az idő alatt szorgosan gyűjtögeti az adatokat, amit aztán megfelelő helyen kiolvasnak.



Azért sokat segít a tengeri mérés is, a sok háztól lehetetlen vibró poziciókat a vízen durrantják meg. Ehhez pukkantó hajókat használnak, sűrített levegővel ütnek rá a vízre hirtelen, gyakorlatilag olyan ez -hátha van itt vizuális alkat is- mint amikor belefingunk a kádba. Jó, tudom, nők ilyet nem tesznek, kérdezzenek hát meg egy férfiembert a közelükben a hogysmintről :)
Itt épp kivonulnak a fiúk a vízre:





Egy szónak is száz a vége, zene! :)