2016. október 9., vasárnap

Wind is changing

Próbáltatok forró teát inni hidegben, miközben szemüveggel az orrotokon épp a reggeli lapokat pörgetnétek át? Nem megy :)
Hogy ez fizika, kémia, Mörfi, esetleg nem evilági dolog, nem számít.
Ami számít az az, hogy ma október 9-e van, és ez is csak azért számít, mert fontos nap. Azt még nem tudom megmondani hogy a múltban volt fontos, ma válik fontossá, vagy majd a távoli jövőben. De emlékezzünk rá, abból baj nem lehet :)
Hűvösödik, a reggeli enyhe szél meglehetősen erősödik. Bár a mítingen 8knot-ot említettek a 23 fok mellé, a tó (tenger) meglehetős hullámzásba kezdett, valahogy úgy mint a Solaris felszíne, Lem regényében. (Egyszer megpróbáltam megnézni az amerikai verziót, de inkább letettem róla)
Mire végeztem a reggelivel (pöti manzsé, ahogy a művelt orosz mondaná, ha tudna franciául)...



... és végignéztem, ahogy a nap -ma mint egy nagy vörös gumilabda- felugrik a felhősávok tarkította égre, már elég erős volt a szél ahhoz, hogy fölhúzzam a zippzárat a dzsekimen. A felhők is valami újat jelentettek, hiszen eddig makulátlan ég, legfeljebb kis, tovatűnő pamacsok jellemezték az eget. Még a fölöttem elhúzó hatalmas, négy hajtóműves Dzsambó is párafoltok között közeledett, majd fölöttem dőlt be balra és indult délkelet felé, talán Szingapúr lesz a cél.

A Kikötőbe megérkeztek a vibrók, becsületes nevük univibe, mert kb. fele akkorák csak mint a normál gépek, így a városi mérésre alkalmasabbak. Persze még így is lesz néhány olyan terület, ahol a 4-es csoportból csak kettő dolgozhat a pontokon (sőt olyan is lesz ahol csak egy), azok is sok esetben low force-ot használva. (Namerugye az erő nem csak Yodával van ám, hanem velünk is: a vibrók képesek összedönteni házakat, falakat úgy, hogy hozzá sem érnek. Csak toppantanak.)



Persze az még odébb van, egyelőre a srácok GPS-szel végigjárják az útvonalakat és rögzítik azokat, amelyek elég szélesek ahhoz, hogy majd a vibrók átgurulhassanak egyik pontról a másikra. Gyakorlatilag az összes geofon és vibrópont bemérve, kivéve azt a harmincegynéhányat a parti őrség egyelőre bevehetetlennek tűnő kerítésén túl. A permit részleg már dolgozik az ügyön, útlevélmásolatok leadva :)

Most pedig:
kez
dőd
jék
a
nap.

Tortával :)







Mellé:
zene! :D