2016. október 15., szombat

Bud(i)ológia

Az ember sokmindenbe belefut külföldön (persze otthon is, csak az megszokott és nem nagyon figyelünk rá, gondolom én). Az egyik itt közismert (mármint a csapat által közismert, ejjnye hogy mindig magyaráznom köll) étterem/bár/teázó/vízipipázó mifene mellékhely.... ööö... inkább nevezzük másként, mert sosem tudom azt hogy kell az i vagy nem kell az i ebben a flancos magyar nyelvben. Tehát a köztudatban csak lépcsős étterem (az utcáról csak egy ajtót lát a gyanútlan szemlélődő és 38db lépcső visz föl az emeletre) budijáról van szó, annak is a használati utasításáról.
Úgy tűnik sokféle nép fordul meg itt, különböző kultúrák, mindnek el kell hát magyarázni azt, hogy mit szabad és mit nem egy ilyen helyen. Illemhelyen.
Misem egyszerűbb mint egy piktogram, az minden nyelven olvasható - gondolta a kitalálója. Persze az nem jutott eszébe, hogy miként értelmezi majd egy adott népcsoport, intellektus, intelligenciaszint, vagy a hétrőfös koponyányi monyók (ismertebb nevén a hétszünyű kapanyányi monyók). Akkor már a sápokai mönyőt se felejtsük ki.
Egy szónak is ezer a vége, avagy egy kép többet mond ezer egyvégű szónál, itten van a kérdéses dolog, csapjunk bele a lecsóba:



Az elsővel semmi gond, ülünk, egyenes derék, fej előre néz, kezek a térden. Persze ebbe is bele lehetne kötni, ugyanis angol (oppárdo: brit) tudósok szerint a legjobb a guggolós póz (nem véletlen), mert abban a testhelyzetben valami izom (vagy más) nem szorítja el a vastagbelet és a produktum könnyebben távozik.
(Hm... azt hiszem, hogy vizuális alkatoknak ez nem igazán lesz könnyű... én szóltam :))

A kettes képen szintén egy egyszerű dolgot láthatunk, állva nem szabad. A magyarázat ott keresendő, hogy egyrészt sörözés közben/után a kéz bizonytalan, mondhatni laza és így könnyen túlkompenzál, esetleg remegős és akkor még rátesz mindenre egy lapáttal, szóval a költő arra gondolhatott itt, hogy ne úsztassuk el a helyet, ne csesszünk ki azokkal, akik betartják az 1-es szabályt, avagy ismerős a mondóka:
Ha rövid a farkad,
közelebb kell állnod;
nem kell a vécéből
Balatont csinálnod.


A hármas képen bonyolódik a helyzet. Ne gyakoroljunk bűnbánatot. Van arra alkalamasabb hely is, bár a főleg muszlim lakta vidéken nem tudom hogyan néz ki egy gyóntató fülke a mecsetben, még sosem láttam olyat. Az is lehet, hogy az ő szolgálati szabályzatukban nincs is ilyesfajta dologra lehetőség: elcseszted, hát elcseszted.
A keresztény meg? Én vétkem én vétkem... ötmianyánknégyhiszekegy aztán fütyörészve távozik.
A másik értelmes magyarázat az lenne, hogy ne igyunk a csészéből, ez gondolom betévedt sivatagi népeket figyelmeztet valamilyen formában arra, hogy NE!
Persze arra is gondolhatunk, hogy ne okádjuk tele a budit, de ennek nem sok értelmét látom, mert mégis, hova máshova fordítson schillert az ember, ha épp arra támad ingerenciája irodalom ügyileg?

A következő teljesen egyértelmű: a kardashian család nőtagjai ne twerkeljenek itt, leeshetnek, beütik a térdüket, bevérzik, kész a baj!
(Különben sincs semmi keresnivalójuk a férfi budiban!)

Az ötös is egyértelmű, Baku ugye tengerparti város, naponta látok horgászokat a parton, ott megtehetik, itt ne tegyék. Úgy sem lesz kapás és csak foglalják a helyet az 1-es képen látható népektől. Persze ha azok, az 1-es képen látható népek nem húzzák le rendesen a poo-t, vagy akad közöttük tengeralattjárós hurka (mármint a poo-k között, többnyire a kukoricás pizza kreál ilyet) és nem tuszkolják a mélybe, akkor ki hibáztathatná a horgászokat? Ott valami úszik, fogjuk ki! Veszik elő a gilisztát és már lógatják is, kész a baj, mert az ajtó előtt a sörtől kialakult sor toporog és egyre idegesebb lesz. A többit el tudjuk képzelni :)

Számomra az utolsó, a hatos adta föl a leckét. Először is, ez most piszuoá(puha r, majdnem h), vagy felülnézet. Ámbár elvileg mindegy, úgy tűnik a dog style nem megengedett. Azt nem tudom hogy kinek kell elmagyarázni a nyilvánvaló tényt, miszerint fölfelé szarni nem lehet: minden visszapotyog, vagy csúszik.
Ha pedig a jelentése az, hogy a helyet nem szabad megjelölni.... hát... különben sem így szokta az ember fia, bár ha feltesszük azt a nem elhanyagolható (és bizonyított) tényt, miszerint sok sör után mindenkinek négykézláb biztosabb a járása (meg a nézése), akkor lehet valami ráció abban, hogy óva int minket a kis és nagydolog ilyesfajta elvégzésétől. Legyél ember, egyenesedj föl és ülj szépen.
Szépen ül! :D

Ha valaki talál ésszerűbb magyarázatokat, ne tartsa magában, tanuljunk közösen!





Most pedig, múzika!