2012. október 27., szombat

Joe's kitchen

A nagy semmittevésben egy dolog azért jó: főzünk. Helyesebben, mindenki főz. A tábor áll ugye jó pár konténerből, bennük többféle náció, így aztán mindenféle gasztronómiai élményben részünk lehet, ha körbesétálunk és beszimatolunk a nyitott ajtókon a lábasokban, serpenyőkben, kuktákban rotyogó, sercegő, bugyogó csodák felől érdeklődve.
Mostanában a következő étkek készülődtek estefelé a környéken:
- balra mellettünk Cobus kentucky csirkét sütött, hozzá sültkrumplit ahogy illik és hagymásmajonézes krumplisalátát tálalt.
- nálunk csirke curry lett a menü (délafrikai módra), folyik az előkészítés:

(Fotó készítése elfelejtődött a késztermékről, de az ízek.... mmmmmmmmmmmmnyamm!!!)
- jobbra mellettünk török kebab készült
- mögötte indonéz csirke
- a sor végén a doki rendelt (nem a Burger Kingből :)))

- a szemben lévő soron a horvát konyhában csirke rizottó
- a délafrikai hármas csapatot kérdezve a miiskészült felöl a válasz: csirke. Na jó, de miféle módon? Bele mindent ami van :)
- Az amerikaiak? Ették az MRE-t :)

Most az imént Lui készített tükörtojásokból isteni reggelit, délben pedig én rittyentek majd paprikás krumplit füstölt virslivel a'la alföldi mód, hehe. Estére pedig birkát ígértek ami meg is jött, egyelőre még téliesen öltözve:


És ha már itt tartunk: Eid Mubarak, my friends :)