2013. október 5., szombat

Jó ebédhez szól az ima

Ha 12 után pár perccel lépünk ki az ajtón, akkor végigzengi az imára hívó dallamos jajgatás azt a pár métert amelyet meg kell tennünk az iroda és az ebédlő között, bekúszik utánunk a tálaló pultokig és az asztalnál mellénk ül pár percre.
Érdekes, ahogy az uborkát bekeverik gránátalmával, bár pár napja a csíkokra vágott salátalevél zöldjét pettyezte pirosra rengeteg kicsi buborék. Ma eléggé pórisara sikeredett az ebéd, de hát itt a vacsora a fő attrakció (na jó, most is akadt rántott csirke, leves, szósz, sültkrumpli, rizs, kuszkusz és még pár egzotikus ezmegaz, de szaladás van, beindultunk mint Katiban a gyerek, ez már majdnem nyomás fázis).
Aztán meg nagyon mennénk már haza, a negyvenedik nap után Jézus is elunta magát a pusztában, pedig még ilyen csodálatos ebédet sem kapott, erre felteszem egy havi fizetésem (na jó, nem kaptam hanem én válogattam össze, mármint a kaját :))



Még ha ez lenne a legnagyobb gondunk... :)
Tegnap az egyik vonal déli végén a biztonságiak beparáztak, és addig nem mehettünk tovább amíg be nem rongyolt a könnyűlovasság, OPF képében. Az OPF az az olajmező rendőrség lelkes alakulata, vigyázásban segítenek úgy, hogy feltelepülnek a környező dombokra ott ahol dolgozunk, és figyelik a területen történő mindenféle mozgást. Puskatávcsövön keresztül persze.
Ha kimegyek a külső tusolóba, itt fölöttünk a dombtetőn is ácsingózik egy, na ezt most lekaptam, de nagyon:



Azzal viszont még nem oldódott meg a helyzet hogy többen lettek, mert nem célszerű 2 óránál tovább adott helyen tartózkodni, ugyanis ennyi idő alatt összeszerveződhet a rosszfiúkból egy csapat és akkor lehet hogy elkezdődik valamiféle FPS játék, csak ugye nem virtuális szinten.

Olvasom a napi hírekben, hogy Egyiptomban élessel lőttek. Éles lőszer. De miért éles? A késnek, kardnak van éle, ennek szegénynek meg csak hegye. Ha pedig ez éles, akkor a nem éles az életlen? Á, más a logika, azt úgy hívják hogy: vak. Na most ha a lövedéket nem tartalmazó a vak, akkor az ölésre alkalmas az meg a látó? Ráadásul az éles az lőszer, a vak pedig csak töltény, bizony.
Angolban live-nak nevezik azt amit nálunk élesnek, vagyis angolban azt jelenti hogy élő. Ellenben a vak, az blank, tehát üres, valamit kihagytak belőle. Végülis a vakból is hiányzik valami, mondjuk a látás képessége, vagy maga a szemgolyó, brrrr.... ha már belemászunk a dologba.
Szerintem az éles az íjj és nyíl korába mehet vissza, vagy onnan jöhet, ahol éle volt a nyílhegynek, nem csak hegye. A tompa, gyakorlásra használt pedig... ööö... öö... hát az volt a nem éles, és így lett belőle... öö... szencségit, nem lehetne most akkor kávézni inkább? Naugye!:)
Különben is, ott lent délkeleten lesz még 3 vonal vég és egy keresztbe haladó parádés. No de az még odébb van, és aztatat majd meglássuk, ahogy a vak ember (töltény) is mondta (aztán belegyalogolt a meszes gödörbe).
De ez már egy másik történet. Lesz :))


Addig is egy másik mese a bohócról és az ő szerelméről: