2013. szeptember 14., szombat

Brit tudósok

Itt lakom látod...



A tetőn még látszik a négy Leica antenna, a tegnap esti -újabb- kalibráció után maradtak ott, alattuk az internet mikrohullámú antennája, mellette a két sátor a balkonon. Brit tudósok szerint így lehet növelni egy adott épületben elhelyezhető emberek számát. Lent az ebédlő -majdani, tegyük hozzá- ajtaját épp Gareth a hegymászóból avanzsált QHSE főnök csukja, jobbra pedig egy tag az éjjeli bátorok közül, most épp nappali szolgálatban. Csak remélni tudom hogy a kalasnyikovja nem löki hanyatt -ha neadj' a marxista isten- lőni kék.
Mint látható, egy kavicsdomb emelkedik fölöttünk, onnan már a sivatag jön, illetve pár olajfából álló kis ültetvény bújik meg az épület mögött.

Luxus: Konyha 3 michelin csillaggal (igaz hogy én rajzoltam és ragasztottam ki a falra :)), kávéfőző, Tim Horton kávéval, bár Oscar elővarázsolt tegnap a bőröndjéből egy csomag venezuelai cuccost, isssteni illata vót nekijje. Mármint a kávénak. Aztán, van hideg meleg folyóvíz, légkondi, ventillátor, az a nagy zöld vacak a bal szélen pedig saját generátorunk, villany legyen akkor is ha nincs. Ééééééés mindezeken túl a legfontosabb: internet!
Ó, és nem horkol senki... bár ez még csak az első éjszaka megfigyelésein alapuló -ámde brit tudósok által is igazolt- eredmény, messzemenő következtetést azért mégsem érdemes levonni ebből.

Kényelem: négyen települtünk egy szobába, a többi hat személyes, igazi Das Boot élmény, turista irodák így hirdetnék tuti. A miénk háló lehetett (illetve lehet, mert ebben nem lakott senki előttünk, minden új szagú), mert padlótól a menyezetig ér a beépített szekrény ami a teljes hátsó falat elfoglalja, fél szobányi tükör a tolóajtó, bent pedig fények világítanak a vállfa tartón, pöpec. A belépés utáni meghökkent kérdésre, hogy hát ez meg mi a wattafak két válasz érkezett, Basil szerint tükör, Oscar pedig -úgy tűnik ez a nyitottabb világkép hatása- arra szavazott hogy nyilván ez előtt élvezetesebb a svédtorna, mert van olyan nő, aki szereti így... Utóbbit fogadtam el, bár azért a brit tudósok véleményére erősen számítok ezügyben is.


És friss hír a városunkból, ahova lehet hogy hamarosan... igaz, az elmúlt évben sem volt akkora nyugi azért itt...





Zene!