2013. szeptember 24., kedd

Csak egy nap




halk...
egyre hangosabb...
belép a dob dam, dam, dam, dam...
Oh the heads that turn...
Make my back burn
And those heads that turn...
Make my back, make my back burn...

Itt már fölveszem a telóm, Oscar az, ott állnak a 7-es vonalon hogy kitűzzék a műszernek a vibró referencia pontot, de az aknakutatók még nem tűntek föl. Az órámra pillantok, 6:40, na a reggelit lekéstem - fut át rajtam. Megnyugtatom, hívom Hannát (Barbara nincs itt... sem Tom és Jerry... jééé, talán kurd volt a jóember?) mert tudom hogy vele ott toporog egy csapat a Ronco-tól, átirányítás, megérti, mennek. Oscar again, jönnek, nyugi, várj, mire befejezném már látja őket a kavicsos úton zötyögni.
Gyorsan leteszem, mielőtt belekezdene a guetemalai tirádába. Nagyon szép a hely ahol él a folyóparton, egy hatalmas híd ível át ott a Rio Dolce-n (Rio Dulce-nak írja a net) mielőtt az (újabb) tóvá szélesedne, ott a kis sziget a rengeteg madárral amiről a nevét kapta és az óceán csak 30 perc innen:





Beleugrok a cuccomba, beleszóróm a mokkát a bögrémbe, irány az ebédlő forró vízért és falni valami könnyűt, valami sósat, valami édeset, valami egyszerűt. Upsz, 6 legény ül a sorba rakott székeken, okítás folyik épp, új segéderő érkezett kivenni részét a történelem eme szeletkéjéből.
Óvatosan leellenőrzöm a szamovárt mert ma nem jegeskávéra vágyom, oké, forró, zutty a bögrébe, elosonok hátra egy doboz Kiri sajttal és török egy kis kenyérkét a barnásából.
Közben szünet az okításban, kérdezem a srácokat -hála annak a marxista istennek mindegyik fiatal, huszas éveinek elején járhat- beszéli-é az angolt valamelyikük, vigyorogva rázzák a fejüket, no nem baj, a számokat ismerjék az nekünk elég lesz.
Hét óra alig múlt és beindulnak az események: a falu -a másik ahonnan lőni akartak ránk és eddig nono zóna volt- megegyezett valamilyen formában a biztonságiakkal és mehetnek a fiúk scoutolni most azonnal, minden átszerveződik, telefonok, rádió hívások, egyeztetés, piff-paff-bumm!

Hirtelen minden a helyére kerül... Erről beszéltem tegnap, nem? :D (Ráadásul Oscar is marad úgy, hogy szólnom sem kellett, haha, intéződik, intéződik minden ahogy kell, a galaxis fordul, lassan/gyorsan ahogy kell, örvények, fekete lyukak, csillagködök, csillagok, bolygók, lények és emberlények, om mani padme hum, nyíííha :))*


És ez most zene:




*Ezt elég ha mi értjük :)