2013. június 1., szombat

Munka

Úgy tűnik beleharaptunk a szappanba. Ahol nincs hegy, ott aknamező van, vagy pedig third party kiképzőtábor. Azért hívjuk őket third partynak, mert nem illik kiejteni a nevüket itt, Kurdisztánban. Pedig ők is kurdok... na mindegy. A hegyek gyönyörűek persze, hosszú vonulatokban nyúlnak el, mint vetetlen ágyon a gyűrt lepedő. fehér sziklák, zöld fákkal borított meredek oldalak, gyors folyású patakok mindenütt. Csodaszép.
Egy a baj, nekünk itt mozogni kellene, ami gyalogosan nem nagy kunszt ugye. Ahol pedig egyszerű halandó nem képes a hátsó lábain szaladni, oda szerződtettünk hegymászókat, szóval ezzel a résszel nincs is baj. A kompresszorokat, kábeles kocsik cipelte geofonokat, akksikat, dobozokat viszont mozgatnunk kell (a doboz amolyan geofizikás műszó, dobozszerű terepi számítástechnikai cuccokat takar, és mivel azok dobozszerűek, ezért: dobozok :)) Ezeket sajnos nem tudjuk szamarakra, öszvérekre pakolni, pedig mint ahogy a környéken láttuk, itt ilyesmivel oldják meg a ka... ööö... third party srácok és lányok a cuccok ide-oda cipelését. Hogy az is el tudja képzelni aki nem tudja elképzelni a hegyeket, itt egy gugliörszös kép az elképzeléshez, persze nem adja vissza (egyáltalán nem, de mindegy :)), de legalább egy kis részletet megmutat (dehogy mutat meg :)). A szép bugyirózsaszín gyöngyfüzérek jelzik a vonalakon azokat a pontokat, ahova a geofonokat telepíteni kellene (na meg a kábelekett, dobozokat (azt mindenki tudja már hogy mi, ugye? :)):


No, hát holnap oda megyünk körbenézni, oda, ahol a jobboldali három pontsor közül a középső felszalad a hegygerincre :)

Ó, és aki 1 percen belül megmondja azt hogy milyen nyelven jelent aknamezõt az Oshiponga Sho Mboma az kérhet a nevemben egy Magnum Classicot és elnyalogathatja ha nagyon melege van, otthon :)