2013. június 5., szerda

Estefelé...

Az ember ül itt a neonfények alatt, a légkondi dorombol, vár. Még csak negyed 10, Jorge vagy küldi a mai reportot vagy nem. Néha kilépek az ajtón, a táborba elszórtan világítanak lámpák, a sátrakon is átdereng némi fény. A konténer mögött teljes a sötétség, felettem ragyognak a csillagok, az ott a Cassiopea, délen a hegy lábánál pedig egy falu apró sárga fénypontokból állít össze csillagjegyet: mákostésztának vélem. Még jó hogy ilyen jegy nincs, épp elég a kos :)
Mit lehet még tenni? Olvasni, ebook van pár gigányi, fotókat nézegetni, ábrándozni (ja, azt nem :)). Akkor hát fotók, most... No itt ez a két ártatlanság, Répa a fiú és Süni a lány. A király megfelelő előkelőséggel járja be napközben a birodalmát, és beidomított minket hogy mikor menjünk a hűtőhöz és adjunk neki bacont, az a kedvence. A kisasszony -mit szépítsük- egy tolvaj, de legalább elegánsan csinálja, neki a Kinder Bueno a kedvence, baconre rá sem hederít. No és a tejszínhab. Amint meghallja a presszógépet, leül elénk, néz ránk a nagy szemeivel és nyeldekel aprókat.
Mindkettő az utcáról került hozzánk. Süni öklömnyi korában, egy kerítés mellett várta hogy valaki felemelje (talán innen ered az hogy mindent ellopni ami mozdítható, igazi utcagyerek), Répa két hetet az angol tanszéken nevelődött a diákok által (lehet hogy innen az angolos, fennhéjazó viselkedés).

Hiányoznak... főleg a harmadik, a fekete :)))