2013. június 19., szerda

Este

Az imént megszólalt a sziréna, amiből ugye nekünk kettő van: az egyik vinnyog mint a fábaszorult fa szú, persze jóval hangosabban, a másik olyan rendes békebeli légiriadósos hogyaszongya: jaaaaajjjjjjjaaaaaajjjjjaaaaaajjj.
Az előbbi a mi tűzriadó szignálunk, az utóbbi a katonák tűz van babám zenéje, vagyis hogy rossz fiúk ólálkodnak a környéken. Ez most a második fajta volt, a jajjgatósos, na és balról hátulról jött ahol a század katona táborozik.
Kinéztem az ajtón, az összes geofizikus (ezek érdekes népek, őseik barlanglakó informatikusok lehettek akik aztán valamilyen jobbhanemtudunkróla módon kereszteződtek a lajhárral) kirontott mint anno Zínyi a törökre és most ott toporgott és szaladgált a kivilágított főterünkön, kiváló célpontot mutatva mindenféle jött-ment orvlövésznek. Hogy kicsit javítsak az adrenalin szintjükön még odaordítottam:
- We're under attack!!!
Aztán persze lekapcsoltam a villanyokat és a légkondit az irodában ahogy előírták ilyen esetre (hogy a légkondit miért, azt máig nem tudom: melegben lapuljon az ember az asztal/ágy alatt?), de nem lőttek sehonnan így nem izgultunk, Mr. Tarak folytatta az adatfeldolgozást a monitor fényénél, én pedig a geofizikusokon röhögtem hogy mit is nyeletlenkednek ottan (ez a Misimackóból). Közben feltűnt pár hálóinges helyi úriember is sietős léptekkel (már amennyire ezt a hálóing és a homokon csattogó Ho-Si-Minh papucsok lehetővé tették) a tűzriadó pont felé tartva. Azt hiszem a muzikális hallásuk alulképzett szirénaügyileg.
Jones a vezetõ geofizikus éppen befejezte a felizgató köröket és forszázzsal meglódult a pm iroda ajtaja felé, a keze már majdnem elérte a kilincset amikor abbamaradt a szirénázás.
Nnna... próbariadó.
Hát ilyen egy szokványos este itt, híradó és időjárás jelentés nélkül, de legalább jön a rádió Dabas és a kecskeméti Gong is :)