2013. június 30., vasárnap

Bolondokháza...

Most nem az esti 6 utáni folyamatosan gyűlő kérések okozta káosz keretbe foglalásáról van szó kéremszépen, az már teljesen megszokott, nem is lenne igazi ilyesmi nélkül a vacsora utáni nyugodt, békés emésztés. Vagy a reggeli kávé :)
Az ember próbál valamit intézni külföldről, ráadásul külföldre... Az ötlet szép, bár mondhatjuk úgy is hogy kötelező, no essünk neki az itteni vacak (lassú mint egy döglött elefánt) nettel.

Rosebud: London?
Avi: London.
Avi's Colleague: London?
Avi: Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON!


Az első és legfontosabb a repülőjegy. Nyilván fapados, franc költ arra a másfél órára hegyeket, amikor a bizniszt a turista osztálytól nem nagyon különbözteti meg más, mint az az 5 sor. Aszonták Rynair jobb, mert legalább a kézipoggyász ingyenes, ok, legyen az. Elsőre kidob egy csomó lehetőséget időpont ügyileg, kiválasztom a legmegfelelőbbet úgy oda, mint vissza.
Bankkártya. Ok, letudva, next.
Jön a szállás, ez már firnyákosabb, 60font egy éjszaka vagy 1000font. No és merre? Végre sikerül találni valami jófélét, jó helyen, moderate price, rendben. Mire ez a szar betölti az oldalt, sorry, túlléptem az öt percet, kezdjem előről a processt. Kezdem. Sajnáljuk, már nincs 4 főre szoba az adott hotelben, fuck! Újabb keresés, újabb találat, okéokéokéokéééé, sikerült! Akkor most a London Eye, de álljon meg a menet, a Warner Bros. studió tour is itt szerepel a bakancslistán, nehogy üssék egymást (bár van az a flexi ticket az ájra, szóval...). No mindegy, először mégiscsak a jegy a stúdió látogatásra. Sikerül! Jó az időpont, beférünk. Fizetésnél feljön a KundH ablak, azonosítás, elklikkelem, továbbmegy, gúúúúúd.
Közben az egyik lapon megnyílik a Rynair saját oldala (merugye több helyre is kerestem, csak lassúúúúúúúú a net), és még az ügyintézés extra 80 fontját nem számítva is olcsóbb náluk a jegy, faszarohagyatokmeg!
Ekkor email érkezik, nézzem meg a bankkártyám, mert nem tudták a szobafoglalást elfogadni, valami probléma miatt. Az okés hogy felugrott egy ablak a KundH szövegével, hogy végezzek valamiféle azonosításhoz szükséges dologgal, de azt nem tudom mégis hogyan képzelték, Irakból, szombaton... Pedig tovább ment...
Na jó, berakom a helyi simm helyére az otthonit, hopp, elkezd csörömpölni az S4 mint valami fékevesztett villamos, beszalad vagy 8 sms. Köztük az egyik, a Rynairtől: nem tudta leemelni az összeget. Mivan? Másik laptopot is bekapcsolom, abba belemegy Lui net stickje, nézem a kártyát a banknál, 200e forint vásárlási limit, a jegyek meg 250, pfff... felemelem ötszázra, azonnal él, kafa.
De ott a következő sms, a CITI furcsa aktivitást észlelt, korlátozta a kártyát, hívjam ezt a számot, anyád! Kezd összeomlani a buli, dejó... :)
Gyors telefon M-nek, ok, használjam az ő kátyáját, újra Warner Bros., most már rendben minden (hm, Maestro nem ellenőriz csak a VISA?), megvan, visszaigazolva, bár mind a négy voucheren ugyanaz a név szerepel, mivel egyet kérdeztek, ellenben szépen ott virít a szöveg alul: csak a fenti nevű blablabla veheti igénybe és nem átruházható, nem eladható, ésatöbbi silly apróbetűs baromság. Na ezt majd lerendezem én velük, fene az ostoba rendszerükbe!
Tanulva a repjegyből rákeresek a London Eye-ra, hoppá, van magyar oldal is, szimpla jegy semmi extra, több mitn 10 ezerért, hehe, adjátok el a hülyéknek, én már kiokosodtam :). EDF oldalon flexi (bármikor mehetünk a nap folyamán, 15 percet kell várni) négy főre 127 font. (A sima jegy 104 lett volna, így durván 10 ezerrel olcsóbb mint otthon megvenni:)) Megvan, elfogadva, papparappacsucsúúú, megy ez!
Befut Lui, vázolom a tényállást, azt mondja: ha úgysem fogadták el a repülőjegyet, vedd meg az olcsóbbat. Hm... igaz! Ekkor azonban újabb email: Rynair visszaigazolta hogy a jegyek okésak, lehet nyomtatni... pfff... no mindegy, végülis csak 60ezerrel volt drágább az olcsójegyetárulunk ügynökségnél mint a Rynair-nél... esmét tanultunk valamit, mosoly!
Maradt tehát a szálloda, ott is kicserélem a bankkártya adatokat, de nem jön visszajelzés, ez viszont most már baromira nem zavar mert
a/ nekik fontos hogy legyen vendégük
b/szállodát azt úgyis találunk
c/vagy a híd alatt alszunk, sejj! :)))