2013. június 5., szerda

Na ez

Olvasom a robbantómesteri jelentést, aszongyahogyaszongya: "1253.5 véletlenül letöltve". Nézegettem egy darabig ezt az egy bejegyzést, közben sokminden lefutott bennem (a Dunán még így áradva sem annyi víz, az tuti), de csak nem jutottam dűlőre. Hogy a fenébe lehet véletlenül letölteni 3 kiló dinamitot egy alig 10 centi átmérőlyű és 10 méter mély lyukba? Mert nem rátöltötte egy már megtöltött lyukra, hanem "véletlenül" betöltötte a 1253-ast...
Elképzeltem: arra sétálunk az erdőben, szórakozottan dobáljuk a három darab kilós rudat, egyszercsak megbotlunk egy hegyi liliom sziromban és mit ad az ég, épp ott egy korábban fúrt lyuk és a dinamit belepotyog. Mind a három. Le az aljára. Előtte persze összecsavarodnak a menetes végüknél hogy egyszerűbb legyen, na és ugye a gyutacs is a helyére kerül.
Épp mint "Az utolsó cserkész"-ben, megbotlottam a küszöbön és hopp, véletlenül becsúszott, mí? :))
Aztán a geofizikusokkal konzultálva megtalálódott a rejtély kulcsa: mi nem tűztük ki, de a fúrósok nagy buzgalmukban lefúrták a lyukat, Trix pedig nem nézte a listát, csak látott egy likat és betöltötte. Előfordul ez jobb családokban is :)
Különben is ne ríjjunk, minden pont extra máni, többet kapunk érte mint otthon a minyimálbér, hát akkor meg? Kimegyünk, bemérjük oszt jóccakát, elvégre ezért vagyunk itt! Meg a sípcukorért, hogy Gézát idézzem :)